Te koop

Een prachtige facsimile van Lutgers’ Gezigten aan de Rivier de Vecht uit 1836. Lutgers verkocht zijn litho’s in blauwe of steenrode omslagen per zes stuks met in elke omslag een pagina tekst met betrekking op de zes afgebeelde gezichten. Canaletto, de drukker-uitgever van dit boek heeft de blauwe omslagen nagevolgd en mee ingebonden in dit schitterende boek. St Plaatsen aan de Vecht heeft er 50 van gekocht en kan die tegen de prijs van € 75 per stuk aan leden van het Genoot-schap aanbieden – een reductie op de winkelprijs van € 10.

Verenigingsdassen voor heren met acht Vechtkoepels in zilver op donkerblauw. Prijs € 18,50 toegestuurd per post na ontvangst betaling.

 

Gezigten aan de Rivier de Vecht P.J.Lutgers 1808-’74 Dit in 2001 uitgekomen boek met Lutgers’ aquarellen en schilderijen van de Vecht is eveneens nog leverbaar.

Stichting Plaatsen aan de Vecht heeft een deel van de oplage van het nieuwe MIP-boek over Breukelen in een mooie groene linnen band laten binden omdat het boek dat verdient. Een groep Breukelense experts heeft een excellente beschrijving van de geschiedenis en de vele monumenten gemaakt. Prijs: €45 bij afhalen in Loenen.

De lustrumuitgave ‘De Vechtgids, culturele gids van Utrecht tot Muiden’ door E. Munnig Schmidt en Juliette Jonker-Duynstee. € 19,95. Te koop bij de locale boekhandels of bij onderstaand adres.

Bestellen bij munnig@hetnet.nl of 0294-231280 of Rijksstraatweg 78, 3632AD Loenen, over te maken op 65.74.11.698 t.n.v. St. Plaatsen te Loenen.

 

Ter gelegenheid van het feit dat Vreeland 750 jaar geleden stadsrechten ontving verscheen in januari 2015 het boek ‘Vreeland, 750 jaar geschiedenis in vogelvlucht’ door drs. Juliette Jonker-Duynstee en drs. Anton Cruysheer, met honderden foto’s uit (privé)collecties. 192 pp., hard cover, full colour. Prijs: € 25,-. Te koop bij de lokale middenstand, De Beurs in Loenen, van Kralingen in Breukelen of via info@vechtexclusief.nl.