Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20 nov 2018
7:30 PM - 10:30 PM

Locatie
Slot Zuylen

Categorie(en)


Architectuur!  Hoe kijken we ernaar, wat vinden we ervan.

Hoe ervaren we de klassieke bouwstijlen en hoe beleven we de dikwijls opvallende vormgeving van de moderne architectuur.

Twee ervaren deskundigen, (restauratie-) architect Leo Wevers en NRC-redacteur Bernard Hulsman, auteur van “Apenrotsen en andere nauwe verwanten”, zullen ons leiden bij een denkbeeldige tocht door de wereld van bouwwerken en bouwsels, ieder vanuit z’n eigen invalshoek. Zij zullen ons aangeven wat zij nu zelf als een voorbeeld zien van architectuur die esthetisch fraai gelukt is, die om andere reden indruk maakt of die niet passend¬† of geslaagd is. Leo Wevers zal daarbij de klassieke bouwkunst voor z’n rekening nemen en ons aangeven hoe we daarnaar kunnen kijken,waarop we moeten letten om ons oordeel te funderen. Ook zal hij enkele bouwkundige essentialia zoals bijv. de gulden snede bespreken en objecten uit de restauratiepraktijk en ’t historiserend bouwen de revue laten passeren.

Bernard Hulsman gaat ons vertellen over de moderne architectuur, in de periode ruim na de 2e Wereldoorlog. We zullen horen over z’n esthetische visie en de maatstaven die hij hanteert. Daarbij zien we beelden voorbijkomen van vormeloosheid of verwantschap en imitatie. Ook is er aandacht voor de drijfveren van moderne architecten.

Kortom, een vorm-en kleurrijke avond die uiteraard langer zal duren dan normaal.

Deelname maximaal 70 personen. Opgeven via ogniftarlake@gmail.com.

Kosten 15,00 euro p.p., incl. consumptie in de pauze.