Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 25 jun 2019
10:00 AM - 12:30 PM

Locatie
kasteelmuseum Sypesteyn

Categorie(en) Geen Categorieën


 

Kasteel Museum Sypesteyn, Loosdrecht

Kasteelmuseum Sypesteyn in Loosdrecht is een parel van een museum in onze omgeving. Het kasteel, gebouwd in 1910 door jonkheer van Sypesteyn op de (vermeende) fundamenten van zijn middeleeuwse familieslot, herbergt een fraaie kunstcollectie. Met name de brede collectie porselein is bijzonder te noemen. Deze staat centraal in de nieuwe tentoonstelling ‘Wie was de Mol, ambities in Hollands porselein’. Tijdens de rondleiding door het kasteel wordt u meegenomen in de wereld van dominee Mol en het Loosdrechts porselein.

Het park rondom het kasteel werd in historische stijl aangelegd en bezit diverse elementen die eertijds rond kastelen te vinden waren. Tuinbaas Henny van der Wilt neemt u als geen ander mee in de geschiedenis van het park, de verhalen over de vele bijzondere planten en bomen en het terugbrengen van historische elementen, in de geest van de jonkheer. Kasteel, collectie en tuin in één bezoek, dat wordt een mooie ochtend!

Aanvang: 10 uur. Kosten: € 15,- incl koffie

Opgeven via: ogniftarlake@gmail.com. Aanmelding is pas compleet na ontvangst betaling op NL51INGB0005665454 t.n.v. Vereniging Oudheidkundig Genootschap Niftarlake.