Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17 apr 2019
2:00 PM - 4:00 PM

Locatie
kerk Nieuwer ter Aa

Categorie(en) Geen Categorieën


 

 

In Nieuwer ter Aa staat een schitterende kerk, waarvan de oudste fundamenten uit de 12de eeuw dateren. Deze zijn in 1956 ontdekt maar vorig jaar opnieuw blootgelegd, waarbij nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. De hervormde kerk kent een lange geschiedenis. Uniek is de grote hoeveelheid gebrandschilderde ramen met wapens van de adellijke families die aan het dorp verbonden zijn geweest.De kerk is in de 19de eeuw enorm verfraaid en uitgerust met een nieuw Engels orgel en nieuwe ramen. Vanwege de rijkdom aan decoratie wordt de kerk ook wel ‘het juwelenkistje van Kitty’ genoemd, naar Catharina (Kitty) van Reede tot der Aa, in wiens nagedachtenis haar echtgenoot deze verfraaiingen had laten aanbrengen.

In het Jaarboekje van dit jaar staat een uitgebreid artikel over de kerk en de opgravingen, maar op woensdag 17 april kunt u de kerk ook ‘live’ bewonderen. Wilke Sloesarwij en Leo den Hertog, beide nauw betrokken bij de kerk, zullen u de verhalen vertellen van de geschiedenis en de decoraties. Zo komt u alles te weten over deze voor velen nog onbekende monumentale parel.

Aanvang 14.00 uur, kosten € 5,-.

Opgeven via: ogniftarlake@gmail.com. Aanmelding is pas compleet na ontvangst betaling op NL51INGB0005665454 t.n.v. Vereniging Oudheidkundig Genootschap Niftarlake.