Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20 nov 2019
8:00 PM - 10:00 PM

Locatie
Zuylenburgh

Categorie(en) Geen Categorieën


In het in 2017 uitgediepte souterrain van Zuylenburgh in Oud Zuilen heeft eigenaar Bert Degenaar een fantastisch museum ingericht met zijn collectie antieke klokken, globes en wetenschappelijke instrumenten. Volgens internationale kenners is dit een van de beste -zo niet de beste- collectie in Europa op dit gebied. Het museum is niet openbaar toegankelijk, slechts op uitnodiging en sporadisch op afspraak voor zeer geïnteresseerden. Het verheugt ons dan ook zeer dat de heer Degenaar ons in de gelegenheid stelt een bezoek aan dit museum kunnen aanbieden.

De collectie wordt toegelicht door Hans Hooijmaijers, plaatsvervangend directeur van museum Boerhaave in Leiden. Hij weet als geen ander op lichte doch diepgaande wijze de bezoeker mee te nemen in de ontwikkeling van tijd- en locatiebepaling aan de hand van de geëxposeerde voorwerpen.

Er is plaats voor maximaal 25 bezoekers. Bij overschrijving wordt het bezoek volgend voorjaar herhaald.

Kosten € 9,50 p.p. incl. drankje. Opgeven via: ogniftarlake@gmail.com. Aanmelding is pas compleet na ontvangst betaling op NL51INGB0005665454 t.n.v. Vereniging Oudheidkundig Genootschap Niftarlake.